Kleuterschoolinstapklas

K0A: juf Bieke, juf Anik

In onze instapklas vinden we het belangrijk dat we graag naar school komen. We voelen ons geborgen en hebben de kans om voldoende te experimenteren en te exploreren. We volgen ons eigen ontwikkelingstempo en werken aan zelfredzaamheid.

We houden van afwisseling en vinden het fijn om te dansen, zingen, schilderen, puzzelen, ...

We leren op een leuke manier omgaan met andere kleuters.

eerste kleuterklas

K1A: juf Griet

Het belangrijkste bij onze jonge kleutertjes is dat iedereen zich goed voelt! We spelen en leren over dingen die dicht bij de leefwereld van onze kleuters liggen. We werken met uitgewerkte thema's waar we de kleuters helemaal in onderdompelen. Thema boerderij, mijn lichaam, stenen, … .We leven samen toe naar speciale gebeurtenissen die we nog niet vaak bewust meegemaakt hebben. Zoals onze verjaardag, Sinterklaas, Pasen, …

Natuurlijk gaan we af en toe op stap. Zo doen we een heleboel indrukken en ervaringen op die we niet snel zullen vergeten!

K1B: Juf Marijke, juf Anik

In onze klas gaan we samen op pad. We exploreren en experimenteren, we lachen, roepen en zingen. Maar ook stappen, lopen en springen en nog veel andere leuke dingen. Met kleurtjes en een penseel maken we van alles een mooi geheel. Scheuren, knippen en kleven, in onze klas kan je dit allemaal beleven. 

We leren omgaan met elkaar. 'Samen delen, samen spelen'. We doen dit natuurlijk niet alleen. In onze klas speelt Jules de hoofdrol. Samen met Jules en zijn zus Marie ontdekken we een heleboel nieuwe dingen.

tweede kleuterklas

K2A: juf Nathalie

In onze 2de kleuterklas gaan we weer nieuwe dingen leren. Door samen te spelen, speelgoed te delen en ons zeker en vast niet te vervelen. We maken versjes en tellen tot 10. Proeven, ruiken, voelen, horen en zien. We rijmen met 2 vingers in de neus. Wegen en meten van kabouter tot reus. Als een wetenschapper doorheen de tijd reizen en als technieker een apparaat uiteen vijzen. 

We doen het dit jaar weer allemaal, ook samen met juf Sofie in de groene zaal.

derde kleuterklas

K3A: juf Leen, juf Anik

In onze 3de kleuterklas gaan we op een speelse leuke manier aan de slag met letters. De vriendschappen worden hechter en samenspelen wordt echt belangrijk! We worden ons meer bewust van wie we zijn en het verantwoordelijkheidsgevoel neemt toe. De zelfredzaamheid lukt al aardig. 

Onze kleuters worden zich meer bewust van het resultaat, niet enkel het proces staat nu nog in de kijker. Motorisch zijn onze kleuters in de loop van het schooljaar klaar om tot schrijfmotoriek te komen. Hun concentratie en schoolrijpheid groeit, het is fijn om deze groei te mogen beleven en bewonderen!

groene zaal

groene zaal: juf Sofie

In onze groene zaal gaan we op ontdekking in verschillende speel- en experimenteerhoeken. We werken bijvoorbeeld allemaal samen aan de knapste bouwwerken door plannetjes te maken, ideeën op te zoeken en materialen te verzamelen. 

Samen duiken we in een fantasiewereld en bouwen we een themahoek uit. Het spelscenario bedenken en schrijven we zelf. Van winkel tot ruimteschip tot een onbewoond eiland, niets is ons te gek! Ook onze fitheid wordt op de proef gesteld in een bewegingshoek.

Lichamelijke Opvoeding

LO: juf Katrijn

De uitdrukking ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is erg actueel. We willen uw kind die gedachte meegeven en het leren houden van sport. Naast de verstandelijke, muzische en emotionele ontwikkeling staat de lichamelijke ontwikkeling op onze school centraal. Lessen lichamelijke opvoeding lenen zich ook uitstekend tot sociale ontwikkeling en vorming van een positief-realistisch zelfbeeld. Sport maakt uw kind weerbaar en gezond. We hopen hen tot sport te motiveren. Jong geleerd is immers oud gedaan! De meeste kinderen houden van sport en spel. Dat is goed, niet alleen omdat het leuk en boeiend is, maar ook voor de ontwikkeling van het eigen lichaam. Na een lichamelijke inspanning hebben ze vaak een goed gevoel en kunnen ze zich beter concentreren. Door de sport op school willen we de belangstelling wekken voor het lichamelijke bewegen. We hopen dat de kinderen veel leren over zichzelf en over vallen en opstaan en hopen dat ze aangename herinneringen overhouden aan de LO-lessen.

kinderverzorging

meester Gunter

Als kinderverzorger, zorg ik ervoor dat onze kinderen steeds schoon zijn. We helpen hen wanneer ze het nodig hebben en stimuleren ze wanneer ze het zelf kunnen. Wanneer het kan helpen we de juf in de klas. Als er iemand gekwetst raakt, staan we steeds paraat om hen te verzorgen. We zorgen ervoor dat elk kind zich geborgen voelt. We bieden troost aan wie dit nodig heeft en zijn degene waar onze kinderen altijd op kunnen rekenen. Zo proberen we de school voor elk kind een thuis te maken. Via de nauwe samenwerking met de naschoolse opvang, is de stap hiernaartoe voor onze kinderen weer een stukje kleiner.